JellyPages.com

Tuesday, 12 July 2011

JoM ke DaPuR

     Nama saya Cik Spaghetti Bolognaise versi Nora. Cuba lah. Senang sahaja.
     Amat menyelerakan.
     Kesukaan Mr Suami, Cik Khayra dan Cik Kaisara juga. Tadaa, sedap. Cubalah.
     Mula-mula tumis bawang putih (banyak) dan bawang merah (sikit je) yang diracik/ cincang halus.
     Masukkan daging ayam cincang (banyak di pasaraya)
     Inilah yang digunakan, tak ada bahan ini, tak jadi la spaghetti Nora tu. Ops, bila air daging ayam tu dah kering, masukkan tomato puree dan air 2 gelas setengah. Masukkan perencah spaghetti tu. Api perlahan ye. Gaulkan sebati.
     Cendawan butang yang telah dihiris nipis. Masukkan benda ni.
     Campurkan dengan sosej ayam. Tak nak campur pun tak apa.
     Inilah hasil kuahnya, campurkan bahan perasa secukupnya, gula dan garam ye.
     Rebus spaghetti sehingga lembut.
     Bila dah lembut, toskan dan gaul dengan planta. Sudah siap dan boleh dimakan panas-panas. Kalau sukakan cheese, boleh tabur sahaja. Selamat mencuba.

4 comments: